Nimi: Thirteen

Suomennos: Kolmetoista

Ohjaaja: Catherine Hardwicke

Pääosissa: Evan Rachel Wood, Nikki Reed, Holly Hunter ja Jeremy Sisto

Genre: Draama

Ensi-ilta: 5.joulukuuta 2003

Elokuvan kesto: 1h 40min

Ikäraja: K-15

 

 

Tarina:  Äidin tyttö Tracylla (Evan Rachel Wood) on paha murrosikä käynnissä. Hän käy koulua ylästeella 7 luokkaa. Hän ja hänen ala-asteen ystävä Noel (Vanessa Hudgens) ovat parhaita ystäviä ja hengailevat koulussa ja koulun jälkeen yhdessä. Koulussa Tracy tapaa ysiluokkalaisen tytön Evien (Nikki Reed). Evie on koulun suosituin tyttö. Hänen ympärillään pyörii iso tyttölauma, unohtamattakaan poikia, jotka vislailevat ja huutelevat tämän perään. Tracy saa pakkomielteen hankkia samanlaisia vaatteita, kuin Eviellä. Tracy ja hänen äitinsä (Holly Hunter) menevät kirpputorille ja ostavat pari siistiä paitaa ja housut. Tracy pukee ne päälleen seuraavana päivänä ja menee Evien juttusille. Evie antaa Tracylle numeronsa, joka osottautuukin vääräksi. Tracy lähtee shoppailemaan ja törmääkin Evieen. Samalla Tracy huomaa, että Evie ja hänen ystävänsä varastavat vaatteita ja muuta tavaraa kaupoista, niinpä Tracy poistuukin paikalta ja tulee pian takaisin varastettu lompakko käsissään. Tracyn ja Evien hurja matka alkaa. Tytöt ottavat yhdessä lävistyksiä ja pukeutuvat kuin pikkuiset huorat. Tracylle tulee huono tapa viillellä käsivarsiaan. Tytöt käyttävät leffassa myös huumeita.

Arvostelu: Elokuvassa on alusta loppuun melko rankka meno. Leffa oli kiinnostava alusta alkaen. Elokuvaa katsoessa on vaikea kyllästyä, sillä touhua on kokoajan. Olin onnellinen, että elokuvassa seksiä ei kuvata niin suoraan, mutta huumeiden ja alkoholin käyttöä kuvataan realistisesti ja kaunistelematta. Vaikka en paljoa pidä tuollaisesta porukasta, niin jokin tässä leffassa iski muhun. Elokuvassa ei tullu yhtäkään haukotuksen merkkiä. Elokuvassa ei niinkään hauskoja kohtia ollut. Elokuva kertoo täysin nykyisestä nuorten elämästä, viinasta, tupakasta, seksistä, huumeista jne. Cathrerine on osannut kuvata elokuvan oikeasta näkokulmasta ja hienosti.

Suosittelen: Ihmiselle jotka rakastavat realistista menoa. Luokittelisin leffan teinielokuvaksi. Suosittelen tätä kaikille yli 15-vuotiaille. Ehkä aikuisia ei kiinnosta tämänlainen draama, mutta saavat vanhemmat tästä tuntoa nuorten elämään.

Tähdet: ****

Arvostelija: Anskijou